Zaproszenie na kolację

Już 8 września 2017 o godz. 19:00 w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu
Warszawskiego przy Al. Ujazdowskich 4 w Warszawie, odbędzie się wyjątkowa
kolacja, podczas Gali Otwierającej Warszawski Festiwal Kulinarny.

O wieczorne menu zadbają znakomici Szefowie Kuchni: Joanna
Jakubiuk, Andrzej Andrzejczak, Martin Gimenez Castro, Marcin Koch, Tomasz
Maćkowiak oraz Wit Szychowski.

Menu powstało w oparciu o świeże sezonowe i lokalne produkty. Wybieramy warzywa i zioła od lokalnych dostawców cześć z nich jest ekologiczna a cześć regionalna i tradycyjna. Z niektórymi rolnikami i producentami pracujemy blisko od lat bo wiemy ze dobre jedzenie zaczyna się od dobrego produktu.

Podczas kolacji goście będą mogli wziąć udział w degustacji win, oliw czy chleba na własnym zakwasie, oferowanych przez sieć restauracji Winestone- należącą ido restauracji w hotelach Orbis i AccorHotels.

Dopełnieniem kolacji będą wyselekcjonowane wina które zapewni nam partner kolacji Magazyn Wino a o kawę zadbają eksperci z STORU.
Dla fanów rzemieślniczego piwa atrakcje zapewni Browar Trzech Kumpli.


MENU:

spaghetti z kolorowych marchewek od Pana Krzysztofa ( 30km i 24h od zbioru )
pieczone ekologiczne buraki z orzechami i domowym twarogiem
seler confit i niespodzianką
ceviche z pstrąga
pierogi z tartymi ziemniakami z naszej uprawy i karmelizowana szalotka i druga opcja z białą kiełbasą od Lokalnego Rolnika
vege kanapka od Andrzejczaka w domowej bułce z ekologicznej mąki z warzywami z Mazowsza
kanapka z kaszanką od lokalnego rolnika z konfiturą rabarbarową i chrupiącymi piklami
bombetta- karkówka z świni z tradycyjnej hodowli z bio musztarda i świeżymi ziołami
śliwka w kawie z STORU
domowe ptysie z biała czekoladą
brioche z miodem od pszczelarni


Serdecznie zapraszamy!
Grzegorz Łapanowski z zespołem oraz Hanna Werblan-Jakubiec i zespół Ogrodu Botanicznego Uniwersytetu Warszawskiego