Po co nam ten festiwal?

Warszawski Festiwal Kulinarny w Ogrodzie Botanicznym / O przyszłości jedzenia

Żyjemy w przełomowych czasach. W obliczu zmian klimatycznych, kryzysu środowiskowego, epidemii otyłości i nadwagi w Polsce bardziej potrzeba rewolucji niż ewolucji żywieniowej. Wierzymy, że fundamentem rozwoju i zmian w społeczeństwie jest dobra edukacja. Dlatego Warszawski Festiwal Kulinarny w Ogrodzie Botanicznym jest połączeniem targów i konferencji, towarzyszą mu warsztaty, pokazy i debaty. Festiwal to forum wymiany myśli i idei. Razem zadajemy pytania i szukamy rozwiązań. Spotkacie tu najwybitniejszych naukowców, ekspertów i praktyków z całego kraju. Festiwal poprzedzi cykl wykładów, które są zaproszeniem do dialogu o przyszłości jedzenia i nie tylko. Chcemy obalać mity, fundować wiedzę i proponować rozwiązania, które każdy może zabrać ze sobą do domu. Bądź z nami od grudnia aż do czerwca. Do zobaczenia w Ogrodzie!